Операції
Налаштування нумерації замовлень та складських процесів.
- Формат номера замовлення — оберіть принцип нумерації замовлень. Якщо у вас кілька магазинів, рекомендуємо обирати формат із приставкою магазину, щоб уникнути плутанини.

- Враховувати зарезервовані квіти в букетах при інвентаризації — цей параметр визначає, як система рахуватиме залишки квітів зарезервованих в букетах під час інвентаризації.

Якщо активувати перемикач — при інвентаризації враховуються усі квіти на складі, та букетах створених в розділі Асортимент → Букети.
Використовуйте цей варіант, якщо потрібно отримати максимально точну картину залишків при інвентаризації.
Якщо деактивувати перемикач — квіти які вже зарезервовані у букетах в розділі Асортимент → Букети, не враховуються в інвентаризації.
Зручно, якщо під час підрахунку важко або незручно рахувати квіти у вже зібраних букетах на вітрині та замовленнях. У такому випадку система ігнорує їх.
Обирайте режим, який відповідає вашим процесам обліку.
- Заборонити продаж товарів, яких немає в наявності — цей параметр контролює, чи можна продавати товари, яких немає на складі.

Активувати перемикач — система не дасть продати більше товарів ніж є на залишку.

Корисно, якщо ви хочете уникнути ситуацій, коли флорист помилково додає у чек не ті позиції або спробує додати в замовлення більшу кількість товарів ніж є на залишку.
Детальніше як створювати передзамовлення до появи квітів у системі в інструкції Передзамовлення без резервування квітів.
Деактивувати перемикач — система дозволить продавати товари навіть із нульовим залишком.
Підходить, якщо ви продаєте товари «наперед» та у вас є можливість швидко дозакупити товари «під замовлення», також, якщо ви не хочете технічно обмежувати прийом замовлень.
- Дозволити створення букета із замовлення на сторінці продажу — система дозволить з екрану продажу створювати букети.

Якщо перемикач активовано — під час додавання квітів до кошика на екрані продажу з’явиться кнопка створення букета. Створений букет автоматично додається до поточного замовлення та зберігається в розділі Асортимент → Букети.
Зручно якщо клієнт відмовився від уже зібраного букета, його не потрібно створювати заново в букетах. Один клік у кошику — і він вже збережений у розділі Букети та готовий до продажу іншому покупцю, без зайвих дій та перемикання між вкладками.
